Zoutkamp

Plan D. – Zoutkamp

Echte mannen die eindeloos wachten op niets en eeuwig vechten met de elementen. Gevangen in weemoed en nostalgie, waar vrouwen slechts bestaan bij de gratie van hun verbeelding en voor altijd verstrikt in de netten van hun dromen.

Met bloed, zweet en tranen trotseren zij de woeste kracht van de natuur. Blind jagen zij de lokroep van een wonderschone sirene na. Niet langer opgejaagd door targets, prestatiecurven en beoordelingsgesprekken.

In het ritme van drie uur op en drie uur af, hand stevig aan het roer en de blik op de horizon gericht, nodigen zij het publiek uit hen te volgen op een oceaan van illusies, melancholie en zeemansromantiek.

Andreas Denk was twaalf jaar lang een van de artistiek leiders van het Hans Hof Ensemble. Een gezelschap dat door de jaren heen vaak haar opwachting maakte in Lantaren/Venster, onder meer met Stad bij nacht en Vrouwen in bad. Momenteel maakt Denk dansvoorstellingen met zijn stichting Plan-D en choreografeert hij voor Schauburg Munchen, Staatstheater Braunschweig en de Meekers Rotterdam. Hij leerde SOIL kennen in 2007 met de Hans Hof-voorstelling Wordt aan gewerkt. SOIL experimenteert met ruimtes en locaties om nieuwe muziek verrassend te presenteren.

Klant Plan-D
Link Plan-D

Credits
Choreografie i.s.m dansers & decor Andreas Denk
Muzikaal concept/cello/zang/spel Florien Hamer
Piano/zang/spel Brook Cuden
Dans/zang/spel Klaus Jürgens, Nitay Juran, Henrik Lebon
Dramaturgisch advies Martin Schurr
Lichtontwerp/techniek Andre Pronk, Loeki Wiefferink
Opnames, Geluidsontwerp, Programmering, Geluid/techniek Martin J. A. Lambeek
Geluid/techniek Jasper Buurman
Licht/techniek Tim Bosselaar, Loeki Wiefferink
Kostuums Françoise Magrangeas
Productie Margriet van der Wal, Bram Colijn, Pol Wijnberg, Yvonne Birghan-van Kruyssen