Adres Onbekend 2017

Roodpaleis – Adres Onbekend (2017)

Kressmann Taylor schetst in nog geen vijftig pagina’s een huiveringwekkend beeld van wat het opkomende nazisme in Duitsland voor mensen persoonlijk betekende.

De Joodse Amerikaan van Duitse afkomst Max Eisenstein en zijn vriend Martin Schulze hebben een kunstgalerij in San Francisco. Wanneer Martin terugkeert naar Duitsland onderhouden de beide vrienden een levendige briefwisseling. Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Martin in de ban komt van Hitler en diens Nazi-ideologie. Ondertussen raakt de zus van Max die in Oostenrijk en Duitsland furore maakt als actrice in de problemen vanwege haar joodse afkomst. Martin weigert gehoor te geven aan de smeekbeden van Max om zijn zus te helpen. Max neemt op subtiele, maar bloedstollende manier wraak!

Adres onbekend is vorig in april 2016 in première gegaan bij de officiële opening van de overkapping bij de commandantswoning in voormalig Kamp Westerbork. Het Dagblad van het Noorden waardeerde de voorstelling met vijf sterren. Het boek en stuk hebben niets aan kracht en zeggingskracht verloren.

Klant Roodpaleis/Betsy Torenbos
Link Adres Onbekend

Credits
Met
Hans Croiset, Hans van Veggel en Heleen Hulst
Regie Betsy Torenbos
Dramaturgie Jo Willems
Video-ontwerp en techniek Martin J. A. Lambeek