A Hard Days Night (Corona livestream)

Mads Wittermans – A Hard Days Night (Corona livestream)

De voorstelling A Hard Day’s Night van mimegroep Nieuw West was begin jaren ’90 legendarisch. In deze bijna-monoloog over het zwarte, nachtelijke straatleven van een skinhead, mengde toneelschrijver Rob de Graaf duistere poëzie met felle maatschappijkritiek.
Nu, bijna dertig jaar later, brengt acteur Mads Wittermans deze tekst opnieuw tot leven: “Ik heb het zwart gekozen, en de nacht.”
Een monoloog over een maatschappelijk randfiguur, losgeslagen van de heersende conventies. Deze harde, rauwe voorstelling wordt LIVE gespeeld en gestreamd.

Algemeen directeur Niek vom Bruch over Mads Wittermans
“Mads Wittermans is een bekende in het Noorden. Hij heeft veel in voorstellingen gespeeld en veel eigen projecten opgezet. Grand Theatre steunt hem binnen Station Noord om als zelfstandig theatermaker verder aan de weg te timmeren en daarvoor een eigen organisatie op te zetten.
De voorstelling A Hard Day’s Night is de eerste voorstelling in dat traject en was vorig jaar succesvol te zien tijdens Noorderzon. De witte verschijning op het dak van Academie Minerva trok ook de aandacht van de politie.
Nu maakt Mads met zijn team een nieuwe en eenmalige versie: op een andere plek én zonder fysiek publiek. Een spannende keuze, passend bij het avontuurlijke van Mads als maker.”

★★★★ Dagblad van het Noorden
“Hard en rauw is de tekst, hard en rauw is het spel. Maar deze keer wel met nuances. Waar Jongewaard een uur lang tegen de wereld aanschopte, gooien Wittermans en zijn regisseur Hendrik Aerts er een dosis kwetsbaarheid overheen.”

Klant Mads Wittermans
Link A Hard Days Night

Credits
Concept en Spel Mads Wittermans
Spel Just van Bommel
Eind-regie Hendrik Aerts
Tekst Rob de Graaf, Marien Jongewaard
Audio, Video en Streamtechniek Martin J. A. Lambeek
Licht Loeki Wiefferink
Techniek Caroline van de Meent
Dramaturgisch advies Judith Blankenberg
Producent Miranda Laanstra
Foto Knelis